De laatste Audi Q7 e-tron's met 15% bijtelling

Lease de Q7 e-tron quattro nu voor €1750,- p/m

Profiteer nu nog van de fiscaal voordelige bijtelling van 15 procent.

De Audi Q7 e-tron quattro.
Plug-in hybrid met V6 TDI-motor én quattro-aandrijving.

De krachtige, scherp afgetekende lijnen geven de auto een elegante, bijna terughoudende uitstraling. Strakke vlakken en scherpe lijnen benadrukken de breedte van de auto en geven hem een solide houding. 

Bekijk de foto's van de Audi Q7 e-tron in de slider.

Het design

De Audi Q7 e-tron quattro is binnenin de ruimste in zijn segment. De bagageruimte is 650 liter groot en met neergeklapte achterbank zelfs 1.835 liter. Designelementen zoals de wrap-around (de grote boog die om de bestuurder en voorpassagier heenloopt), de decoratielijsten en de doorlopende luchtroosters dragen bij aan het ruimtegevoel. De interieurafwerking is compromisloos. Audi heeft op dat vlak niet voor niets een uitstekende reputatie.

e-tron

De vloeistofgekoelde lithium-ionaccu is samengesteld uit 168 accucellen van hoge kwaliteit. Dankzij de capaciteit van 17,3 kWh is puur elektrisch een actieradius van 56 kilometer* haalbaar. Dat is een zeer goede waarde in dit marktsegment. De totale actieradius op diesel- en elektrokracht is maar liefst 1.410 kilometer*. De Q7 e-tron quattro is geschikt voor tweefasenopladen met maximaal 7,2 kW. Daarmee is de accu in ongeveer twee en een half uur op te laden, maar dit is afhankelijk van het type stroomaansluiting en het type laadkabel.

15% bijtelling

Dankzij de lage uitstoot kunt u met Audi Q7 e-tron quattro nog tot 2022 profiteren van het lage bijtellingspercentage van 15%.

Maar let op: het zijn echt de laatste voorraadmodellen!

 

Benieuwd naar de Audi Q7 e-trons? U vindt onze voorraad hier.

Interesse in de Audi Q7 e-tron met 15 procent bijtelling?

Maak een proefrit   Offerte aanvragen   Lease offerte aanvragen 

 

*De vermelde actieradius kan variëren door rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage, gekozen rijprofiel en topografische omstandigheden.