18 november 2016

Business Event 'Innovatief zakendoen'

Op donderdagavond 17 november vond bij Volkswagen Autohaas het Business Event 'Innovatief zakendoen' plaats. Tijdens deze avond kon ondernemend Apeldoorn en omgeving kennismaken met de innovaties van Volkswagen.

Na het welkomstwoord van Rolf Eeftink, directeur Autohaas B.V., werd het woord gegeven aan ex F1-coureur Robert Doornbos. Hij gaf ons deze avond een kijkje in de racesport, vertelde over zijn ervaringen, anekdotes, maar ook hoe de racesport innoveert. Een mooie aansluiting op ons doel deze avond: ondernemers kennis laten maken met de innovaties van Volkswagen. Business Unit Manager Volkswagen, Edwin de Groot, gaf het al aan: Volkswagen blijft zich innoveren door nieuwe technieken te ontwikkelen voor in de auto's. Maar ook in de showroom zien we dingen veranderen. Zo verschuift het orientatie proces van de klant zich van offline naar online. Wellicht herkent u het wel: zodra u de showroom in stapt om een nieuwe auto te kopen weet u al precies welk model, type, kleur en opties uw voorkeur hebben. Om hier op in te spelen wordt digitaal steeds meer toegepast in onze showrooms. 

Ondanks de slechte weersvoorspellingen was er een grote opkomst deze avond. Onze gasten kregen de gelegenheid om door middel van workshops kennis te maken met de innovaties van Volkswagen. Zo ervaarden zij Emergency Brake in een up!. Deze techniek zorgt ervoor dat hij automatisch een noodstop maakt als er een object op de weg verschijnt. Handig, voor bijvoorbeeld in een woonwijk met veel spelende kinderen. Ook Area View behoorde tot de workshops. Wist u bijvoorbeeld dat u met deze techniek om de hoek kunt kijken? Handig als u een onoverzichtelijk uitrit wilt verlaten. En ook het rijden in een krappe parkeergarage wordt door middel van deze techniek vereenvoudigd. Park Assist (automatisch inparkeren) en Trailer Assist (inparkeren met een aanhanger) behoorde ook tot de workshops. 

Binnen toonde wij hoe Autohaas meegaat in de digitale wereld. Hoe wij websitebezoekers snel kunnen helpen door middel van onze chat, dat wij WhatsApp inzetten voor het versturen van foto's of videos als tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt blijkt dat onderdelen van uw auto toe zijn aan vervanging en wij persoonlijke videoboodschappen versturen naar aanleiding van contactaanvragen, om bijvoorbeeld de auto waarin u interesse heeft te filmen. Ook de showroom carconfigurator zetten wij in tijdens het verkoopproces. Hiervoor hebben wij onlangs alle verkoopkantoren met grote tv schermen en iPads uitgerust. Een handig middel om samen met u in onze showroom een auto samen te stellen die compleet aan uw eisen en wensen voldoet en instuctievideo's te bekijken. Ook de VR-bril van Volkswagen was een succesnummer. Skieen in een compleet virtuele wereld zorgde voor veel hilariteit voor de brildrager en omstanders. Records werden gereden op de racesimulator, informatie over zakelijk leasen, laadpalen en Volkswagen GTE's met 15% bijtelling werd ingewonnen, de DJ draaide goede muziek en van de hapjes werd genoten. 

In de fotoslider vindt u een impressie van deze meer dan geslaagde avond!