9 januari 2019

Hoe is het nu met de Volkswagen Tiguan van Martin

Hoe is het nu met de Volkswagen Tiguan Highline van Martin. Martin heeft in augustus 2016 de Tiguan bij Autohaas gekocht.

Waarom heb je voor de Tiguan Highline gekozen?

Martin: Voor deze Tiguan hadden we ook een Tiguan, een prima auto, alleen vond ik het kontje niet helemaal bij de auto passen. Toen ik de eerste tekeningen van de huidige Tiguan zag, wist ik al meteen dat ik die wilde hebben zodra die uit zou komen.

Wat voor leuke tripjes heb je met de Tiguan gereden?

Martin: De leukste tripjes die ik met de Tiguan gereden heb zijn voornamelijk op vakantie gaan met de caravan. In die twee jaar heeft hij ons al een paar keer naar Frankrijk, Spanje en Oostenrijk gebracht. De rit daar naartoe is echt genieten, de caravan weegt 1500kg maar de Tiguan trekt de caravan met gemak de bergen over. Het is heerlijk rijden wanneer je het gaspedaal intrapt, er dan ook echt wat gebeurt. Dat mag je natuurlijk ook wel verwachten van een auto met 4-motion en 2.0L met 185pk onder de motorkap.

Heb je nog bijzondere verhalen over de Tiguan?

Martin: De aankoop is eigenlijk het meest bijzondere. Ik heb de Tiguan gekocht vanuit de folder, hij was nog nergens te zien. Vertrouwend op de kwaliteit van Volkswagen heb ik de gok genomen. Ik heb de auto besteld in februari en ergens in april was hij voor het eerst te zien in Zwolle. We hadden geen spijt, wat een prachtige auto! We hadden een zwarte Tiguan besteld, maar daar in de showroom stond een blauwe, die vonden we wel chique. Eenmal thuis begon ik te twijfelen, en hebben we aantal weken later het besluit genomen om te wisselen van kleur. We moesten vervolgens nog wel tot augustus wachten, dat viel niet mee!

Wat voor auto’s heb je hiervoor gereden?

Martin: Voor deze Tiguan Highline heb ik ook een Tiguan gereden, daarvoor 5x een Passat. Tussen de Passat’s zat nog een Mondeo, maar dat was een eenmalig uitstapje.

Waarom heb je voor Autohaas gekozen?

Martin: Ik kom hier al jaren naar volle tevredenheid. Ik ben Volkswagen minded en ben er van overtuigd dat je bij de dealer het beste af bent.

Heb je nog wat aan je auto laten tunen? 

Martin: Ik heb niks aan de Tiguan laten tunen. De motor is zwaar genoeg, het is een Highline, wat doe je dan nog? We hebben gekozen voor lederen bekleding, LED verlichting, automaat, automatisch kofferklep, best wel compleet dus. Enige waar ik spijt van heb, is dat we geen 360º camera hebben genomen, maar dan hou je nog wensen over voor een volgende auto.

Martin, bedankt dat je mee wilde doen. Wij wensen je met de Tiguan nog veel mooie kilometers toe!