6 juli 2018

PGA Nederland voornemens Autohaas over te nemen

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens dealer, Autohaas wordt overgenomen door PGA Nederland NV. Autohaas heeft vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Ook het bij de groep behorende schadecentrum Apeldoorn maakt deel uit van de overname. De tot de groep behorende leasemaatschappij XLLease wordt overgenomen door Volkswagen Pon Financial Services BV.

Bestuursvoorzitter van PGA Nederland, Simon Luijckx, is blij met de overname. “De overname van Autohaas is een mooie uitbreiding en versterkt onze positie in de regio. Het verzorgingsgebied sluit naadloos aan op het verzorgingsgebied van het door ons per 1 januari 2016 overgenomen Pouw Automotive. Daarnaast betekent het dat we onze (merken)portefeuille uitbreiden met ŠKODA en SEAT”. 

Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) zal de beoogde transactie naar verwachting nog voor het einde van het derde kwartaal 2018 definitief afgerond zijn. 

Over PGA Nederland NV

PGA Nederland NV is één van de grootste automotive retailers van Nederland. In Nederland vertegenwoordigt PGA elf verschillende automerken onder de volgende namen: Nefkens Peugeot, Ekris BMW/MINI, Pouw Volkswagen/Audi, de Bois Honda, Terwolde Renault/Dacia, Hyundai Wittenberg en Emerpark Citroen/DS. Naast deze dealerbedrijven maken ook MKB Lease, UAS (schadeherstel), Elgersma (Automotive Supplies) en NCT (export) deel uit van PGA Nederland. PGA Nederland is sinds 1 juni 2017 onderdeel van de Zwitserse Emil Frey Group.